Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semmelrulltårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Enkelt och gott recept på semmelrulltårta – perfekt för den som tröttnat på den traditionella semlan eller vill testa något nytt och snabbt vill få ihop nåt kul och gott till ett semmelkalas.

Recept på klassisk semla och andra varianter på fettisdagsbullen hittar du här!

Ingredienser

20 skivor
  • 3 ägg
  • 2 dl råsocker eller strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma (grovmalen)
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk hett vatten

Fyllning

  • 1 1/2 dl mandelmassablandning (blanda riven mandelmassa och lite mjölk eller grädde)

Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • rostade mandelspån

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. (Råsocker smälter inte ut lika mycket som det vanliga strösockret).
  2. Blanda vetemjöl, nymalen kardemumma och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
  3. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
  4. Strö lite socker på kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper på ett galler.
  5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen och bred ut den över kakan. Vispa grädden.
  6. Skär upp rullen i 16-20 bitar, spritsa vispad grädde över varje bit och toppa med lite rostade mandelspån. Klart!