Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semmelkladdkaka – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 1405 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar
  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Topping

  • 75 g mandelflagor
  • 2 dl vispgrädde
  • Florsocker
  • Smör till formen

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Riv mandelmassan. Mortla kardemummakärnorna.
  3. Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.
  4. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Smöra insidan av kanterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min.
  6. Låt kakan svalna.
  7. Rosta mandelflagorna i en stekpanna. Häll av på en tallrik och låt svalna.
  8. Vispa grädden lätt.
  9. Spritsa eller bred ut grädden runt/över den avsvalnade kakan. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Klart att servera!
10 kommentarer om "Semmelkladdkaka – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till renette

      Hej! Det gör vi! Men ett tekniskt fel tidigare i veckan gjorde att måttenheterna försvann i vissa recept! Vi ber om ursäkt för felet, men det ska vara ordnat nu!
      Mvh
      Mitt Kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till renette

      Hej! Ett tekniskt fel tidigare i veckan gjorde att måttenheterna försvann i vissa recept! Vi ber om ursäkt för felet, men det ska vara ordnat nu!
      Mvh
      Mitt Kök

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till renette

      Hej! Det gör vi! Ett litet tekniskt fel tidigare i veckan gjorde dock att måttenheterna försvann i vissa recept! Vi ber om ursäkt för felet, men det ska vara ordnat nu!
      Mvh
      Mitt Kök

  • Lena Engman
    Lena Engman

    I fredags gjorde en kollega detta. Alla älskade den! God kardemummasmak, och saftig. Enkel, lättgjord-men framförallt SUPERGOD! Har en i ugnen nu!/ Lena E i Bankeryd

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lena Engman

      Hej Lena, Åh vad vi blir glada att höra att du och dina kollegor gillade den 🙂 Lycka till med fortsatt bakning och stort tack för din kommentar. Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Monika Hägglund
    Monika Hägglund

    Supergod och jätte lätt att baka då den inte behöver vispas, en favorit!