Semmelbiskvier

Foto: Sara Brandel
Ingredienser
12 stycken
Biskvibottnar:
- 200 g mandelmassa
- 0,25 dl aquafaba/bönspad
- 0,25 dl strösocker
- 3 krm malen kardemumma
Mandelfyllning:
- 75 g mandelmassa
- 0,25 dl mandelmjölk
- 40 g rostade hackade mandlar
Smörkräm:
- 150 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
- 1,5 dl florsocker
- 1,5 krm malen kardemumma
- 1 krm vaniljpulver
Garnering:
- Florsocker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Riv mandelmassan till bottnarna och rör ihop med aquafaban och strösockret till en jämn smet.
- Forma rundlar i två storlekar på ett bakplåtspapper varav hälften ska vara 4-5 cm i diameter (bottnarna) och de andra hälften så stora (locken).
- Börja gärna med att provgrädda en av varje för att se att resultatet blir bra.
- Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter för de små och 15-17 min för de stora eller tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
- Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med mandeldrycken och rostade mandlar till en smet.
- Klicka ut i mitten på undersidan av en biskvibotten.
- Vispa margarinet luftigt i en bunke.
- Tillsätt florsocker, kardemumma och vaniljpulver under vispning.
- Spritsa smörkrämen på biskvibotten.
- Lägg på locken och pudra med florsocker.
- Förvara i kylen men låt gärna stå framme en stund innan servering.

Du kanske även gillar