Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semmelbiskvier

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

12 stycken

Biskvibottnar:

  • 200 g mandelmassa
  • 0,25 dl aquafaba/bönspad
  • 0,25 dl strösocker
  • 3 krm malen kardemumma

Mandelfyllning:

  • 75 g mandelmassa
  • 0,25 dl mandelmjölk
  • 40 g rostade hackade mandlar

Smörkräm:

  • 150 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl florsocker
  • 1,5 krm malen kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver

Garnering:

  • Florsocker

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Riv mandelmassan till bottnarna och rör ihop med aquafaban och strösockret till en jämn smet.
  3. Forma rundlar i två storlekar på ett bakplåtspapper varav hälften ska vara 4-5 cm i diameter (bottnarna) och de andra hälften så stora (locken).
  4. Börja gärna med att provgrädda en av varje för att se att resultatet blir bra.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter för de små och 15-17 min för de stora eller tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten.
  6. Riv mandelmassan till fyllningen och rör ihop med mandeldrycken och rostade mandlar till en smet.
  7. Klicka ut i mitten på undersidan av en biskvibotten.
  8. Vispa margarinet luftigt i en bunke.
  9. Tillsätt florsocker, kardemumma och vaniljpulver under vispning.
  10. Spritsa smörkrämen på biskvibotten.
  11. Lägg på locken och pudra med florsocker.
  12. Förvara i kylen men låt gärna stå framme en stund innan servering.