Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semlor med nutellagrädde

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken

En sats klassisk semmeldeg (se recept ovan)

Fyllning:


  • 100 g riven pistaschmandel + 100 g riven mandelmassa

  • 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 
inkråm från bullarna
  • 1/2 dl mjölk, cirka


Pensling:


  • 1 ägg

  • 1/2 krm salt

  • 1 tsk vatten


Garnera med:


  • 3-4 dl grädde

  • 3/4 dl nutella
  • 
florsocker


Så här gör du

  1. Gör degen som klassiska semlor. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 7-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.

  2. Blanda riven pistaschmandel och mandelmassa med muscovadosocker, inkråm och mjölk till fyllningen.­ Fyll bullarna.

  3. Vispa grädden fast och blanda med nutella. Spritsa eller klicka nutella­grädden på bullarna och sätt på lock. Sikta över florsocker.