Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semifreddo med rabarberkompott

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

6-8 portioner

  • 300 g rabarber

  • 1 1/2 dl strösocker

  • 2 dl naturell yoghurt (12%)

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 dl florsocker

  • 2 äggulor

  • 2 äggvitor

  • 100 g vit choklad


Garnering:


  • vit choklad


Så här gör du

  1. Strimla rabarbern fint och lägg dem i en kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.

  2. Vispa grädden pösig. Vispa ner yoghurt, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum i en rostfri, ren skål. Vänd försiktigt ner skummet i gräddsmeten tillsammans med rabarberkoket och hackad vit choklad.

  3. Pensla en 1 1/2 liters form med lite vatten och täck sidor och botten noga med plastfilm. Häll smeten i formen och täck över med plastfilm. Frys in i minst 4 timmar.

  4. Ta ut semifreddon cirka 30 minuter innan servering och låt stå i rumstemperatur.

  5. Stjälp upp semifreddon på ett fat. Sitter den fast kan du skölja lite hett vatten över formens baksida.

  6. Ta bort plastfilmen från semifreddon och servera genast.

  7. Dekorera eventuellt med riven vit choklad.