Semifreddo med rabarberkompott

ÅSA DAHLGREN
Ingredienser
6-8 portioner
- 300 g rabarber
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl naturell yoghurt (12%)
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- 2 äggulor
- 2 äggvitor
- 100 g vit choklad
Garnering:
- vit choklad
Så här gör du
- Strimla rabarbern fint och lägg dem i en kastrull med strösocker. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.
- Vispa grädden pösig. Vispa ner yoghurt, florsocker och äggulor. Vispa äggvitorna till ett hårt, vitt skum i en rostfri, ren skål. Vänd försiktigt ner skummet i gräddsmeten tillsammans med rabarberkoket och hackad vit choklad.
- Pensla en 1 1/2 liters form med lite vatten och täck sidor och botten noga med plastfilm. Häll smeten i formen och täck över med plastfilm. Frys in i minst 4 timmar.
- Ta ut semifreddon cirka 30 minuter innan servering och låt stå i rumstemperatur.
- Stjälp upp semifreddon på ett fat. Sitter den fast kan du skölja lite hett vatten över formens baksida.
- Ta bort plastfilmen från semifreddon och servera genast.
- Dekorera eventuellt med riven vit choklad.

Du kanske även gillar
Populära recept