Semifreddo med jordgubbar & maränger

Foto: Anna Kern
Ingredienser
8 portioner
- 5 dl vispgrädde
- 5 äggulor + 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 l jordgubbar
- 12 maränger, grovt krossade
Tillbehör
- kolasås
Så här gör du
- Vispa grädden.
- Vispa äggulorna och strösockret fluffigt i en separat skål.
- Vispa äggvitorna till ett skum.
- Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering).
- Blanda äggulesmeten och jordgubbspurén (spara lite av purén). Vänd i grädden och sist äggvitorna.
- Häll upp smeten i en form som rymmer cirka 1 ½–2 liter. Varva med jordgubbspurén och krossade maränger.
- Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg på ytan. Sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar. Sätt plastfolie över glassen om den ska sparas länge i frysen.
- Garnera med jordgubbar vid servering och ringla över kolasås.

Du kanske även gillar
Populära recept