Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semifreddo med jordgubbar & maränger

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor + 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 l jordgubbar
  • 12 maränger, grovt krossade

Tillbehör

  • kolasås

Så här gör du

  1. Vispa grädden.
  2. Vispa äggulorna och strösockret fluffigt i en separat skål.
  3. Vispa äggvitorna till ett skum.
  4. Snoppa och mixa jordgubbarna till en puré (spara några till garnering).
  5. Blanda äggulesmeten och jordgubbspurén (spara lite av purén). Vänd i grädden och sist äggvitorna.
  6. Häll upp smeten i en form som rymmer cirka 1 ½–2 liter. Varva med jordgubbspurén och krossade maränger.
  7. Skär några av jordgubbarna i bitar och lägg på ytan. Sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar. Sätt plastfolie över glassen om den ska sparas länge i frysen.
  8. Garnera med jordgubbar vid servering och ringla över kolasås.