Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Semestertårta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

12 portion

Tårtbotten

  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 dl hett vatten
  • 1 st citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Vinbärssylt

  • 150 g röda vinbär
  • 60 g krusbär
  • 80 g rabarber i bitar
  • 50 g hallon
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl råsocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena

Vit choklad -och kokosfyllning

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 tsk socker
  • 50 g philadelphiaost

Glasskräm

  • 4 dl vaniljkräm, se grundrecept
  • 2 dl vispgrädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt hårt tills det blir vitt och pösigt.
  3. Riv av det yttersta skalet på citronen och lägg i en skål. Pressa i all citronsaft.
  4. Koka upp vattnet och tillsätt citronsaften.
  5. Häll i den heta vattenblandningen i äggsmeten mot slutet av vispningen.
  6. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta försiktigt ner i smeten. Vispa inte!
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
  8. Koka alla ingredienser till vinbärssylten förutom maizenan, under omkörning ca 15 minuter.
  9. Blanda ut maizena i lite vatten och häll i sylten. Låt koka upp tills den tjocknat.
  10. Tag kastrullen från plattan och låt svalna i ett kallt vattenbad.
  11. Koka upp grädde och smör till fyllning nr 2 i en annan kastrull.
  12. Tag den från plattan och häll i hackad vit choklad. Rör tills det har smält helt.
  13. Tillsätt socker och kokos.
  14. Ställ kastrullen i kallt vatten tills den har svalnat helt.
  15. Häll i philadelphiaosten och vispa med elvisp tills det blir vitt och fluffigt.
  16. Gör glasskrämen. Vispa grädden och vänd ner i vaniljkrämen.