Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sejqueneller med nudlar

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g sejfilé
  • 1 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 salladslök
  • 1/2 citrongräs
  • 1/2 röd spansk chili
  • 1/2 lime, rivet skal
  • 1 ägg

Sojabuljong

  • 1 l fiskbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 200 g ramennudlar
  • 100 g ostronskivling eller shiitakesvamp
  • 2 pak choi
  • 2 salladslökar
  • 100 g sojabönor
  • 1/2 röd chilipeppar

Så här gör du

  1. Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra och mixa till en färs. Skär salladslök, citrongräs och chili i skivor och mixa med färsen. Tillsätt rivet limeskal och ägg. Mixa samman.
  2. Forma färsen till 20 små ägg med hjälp av två vattensköljda skedar. Koka quenellerna i lättsaltat vatten i cirka 3 minuter. Ta upp dem med hålslev och lägg i serveringsskålar.
  3. Koka upp fiskbuljong och japansk soja i en gryta. Koka nudlarna och delad svamp i buljongen i cirka 3 minuter. Fördela buljong, nudlar och svamp i skålarna.
  4. Dela på pak choi och lägg i skålarna tillsammans med skivad salladslök, sojabönor och chili.