Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sega maränger

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 203 st har redan röstat

Ingredienser

60 små
  • 3 st Äggvitor
  • 2 dl Strösocker
  • 1 krm Ättika

Så här gör du

  1. Separera vitorna från gulorna i en ren torr bunke. Det är viktigt att ingen gula kommer med eller att det finns någon annan typ av fett i bunken.
  2. Vispa kraftigt med elvisp tills det blir ett fast skum. Tillsätt ättikan och vispa ca 1 minut till.
  3. Tillsätt strösockret, lite i taget, under kraftigt vispande tills allt socker är blandat med äggvitorna. Fortsätt vispa tills du har ett blankt fast skum och du kan vända bunken upp-och-ned utan att marängsmeten rinner ut.
  4. Fyll en sprits med smeten och spritsa ut maränger i valfri storlek på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda i 100° varmluft (125° vanlig ugnsvärme, men varmluft är att föredra eftersom man då kan grädda båda plåtarna samtidigt) i ca 50 min-1 timme beroende på storlek.
  6. Tips! Färga smeten med karamellfärg för ex rosa maränger eller vänd försiktigt ner några (2-3) matskedar chokladsås för chokladmaränger