Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sega kaffekakor med muscovado

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

45 Kakor
  • 200 g smör
  • 2,5 dl Ljus muskavadosocker
  • 1 st ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl krossade kaffebönor
  • 0,5 dl pärlsocker

Så här gör du

  1. Sätt på ugnen på 175 grader. Rör smör och muskavadosocker så det blandas väl. Tillsätt och rör blanda ihop med sirap och ägget. Blanda i de torra ingredienserna till en smidig deg, eventuellt kan det behövas något mindre mjöl. Rulla ut degen på ett bakplåtspapper, gör längderna ca 3 cm breda. Hacka kaffebönorna i en mortel eller grovt i en mixer, strö över tillsammans med pärlsockret. Grädda i mitten på ugnen i cirka 20 minuter. Skär längderna gärna på diagonalas ca 2 cm breda, gör det medan de fortfarande är varma. Låt svalna på ett galler. Har du inte kaffebönor kan du bara dekorera mes pärlsockret.