Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Scones på hasselnötsmjöl och gojibär

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken
  • 4 dl hasselnötsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk (mandelmjölk)
  • 2 ägg
  • 1 dl gojibär
  • Servering:
  • crème fraiche eller vispad grädde
  • mosade bär

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser till en kladdig smet. Forma degen till sconesliknande bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Mjöla händerna med hasselnötsmjöl, för lätt kunna forma bullar.
  3. Grädda i 15-18 minuter eller tills sconen är genomgräddade. Servera dem ljumma med mosade bär och grädde eller crème fraiche.