Scones – klassiskt recept

Ingredienser
8 stycken
- 4-5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
Smaksättningar - för variation
- 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
- 1 dl nötter eller mandel
- 1 tsk stötta kardemummakärnor + 1 tsk socker
Så här gör du
- Sätt ugnen på 250°C
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
- Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
- Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.
- Njut av dina nybakade scones!
6 kommentarer om "Scones – klassiskt recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
Anki Ingemansson
Följde detta recept till punkt och pricka. Blev en klistersörja. Dåligt!
Mitt Kök
Hej Anki!
Det låter konstigt, jag har själv bakat detta receptet vid ett flertal tillfällen och alltid fått ett bra resultat. Är du säker på att du verkligen måttat allting helt korrekt? Använde du vanligt vetemjöl?
Mvh, Beatrice
Mitt kök
Robbin Karlsson
Måste hålla med Anki: det behövs betydligt mer mjöl än 4 dl… minst 6-8 dl. Har man bara 4 dl så blir det precis som Anki säger, en klistersörja av ”degen”. Med lite extra mjöl blev det perfekta scones! Tack för receptet 🙂
Mitt Kök
Hej, tack för din kommentar. Vi har nu justerat receptet och adderat vetemjöl och hoppas att sconesen blir till belåtenhet.
Mvh Mitt kök-redaktionen
Melissa Alkell Ahlberg
Blev bara en gegga för mig så fick ha i 2 dl mjöl extra
Mitt Kök
Hej, och tack för din feedback.
Vi har nu justerat receptet så att degen blir lättare att hantera. Hoppas du gillade sconesen sedan du adderat mer mjöl i degen 🙂
Mvh Mitt kök-redaktionen