Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Schweizernötsbräck

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

2 längder
  • ca 75 g hasselnötter
  • 200 g mjölkchoklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt svalna lite grann.
  2. Gnugga nötterna mellan händerna tills allt överflödigt skal lossnar.
  3. Hacka nötterna med en vass kniv.
  4. Smält chokladen i en skål över vattenbad.
  5. Blanda ner ¾ av nötterna i chokladen.
  6. Bred ut chokladen till två längder på ett bakplåtspapper. Strö över resten av hasselnötterna. Låt chokladen stelna i kylen. Förvara bräcken i kylen.