Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Schweizerbiffar med grönsaker

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor emmentalerost
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 dl panko eller ströbröd

Smörfrästa grönsaker

  • 2 salladslökar
  • 150 g haricots verts
  • 150 g salladsärtor
  • 2 msk smör

Till servering

  • tunt skivade polkabetor
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Blanda färsen i en bunke med ägg, salt, peppar och senap till en smidig färs. Forma färsen till 8 runda biffar och lägg dem på smörpapper. Platta ut biffarna så att de blir 1/2 centimeter tjocka.
  2. Lägg ostskivor och skinka på hälften av biffarna. Lägg samman med de övriga biffarna till en dubbelbiff och platta till.
  3. Vänd dem i pankoströbröd och stek i omgångar i en stekpanna med smör och olja på medelvärme, 3–4 minuter per sida. Dela biffarna på mitten vid servering.
  4. Fräs bitar av lök, delade ärter och haricots verts i en stekpanna med smör, cirka 3 minuter. Lägg upp på tallrikar och servera biffen ovanpå med skivade polkabetor och citronklyftor.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.