Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Schweizerbiffar med grönsaker

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Schweizerbiffar är färsbiffar som fyllts med ost och skinka.

Recept: Christina Asplund

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor emmentalerost
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 dl panko eller ströbröd

Smörfrästa grönsaker

  • 2 salladslökar
  • 150 g haricots verts
  • 150 g salladsärtor
  • 2 msk smör

Till servering

  • tunt skivade polkabetor
  • citronklyftor

Så här gör du

  1. Blanda färsen i en bunke med ägg, salt, peppar och senap till en smidig färs. Forma färsen till 8 runda biffar och lägg dem på smörpapper. Platta ut biffarna så att de blir 1/2 centimeter tjocka.
  2. Lägg ostskivor och skinka på hälften av biffarna. Lägg samman med de övriga biffarna till en dubbelbiff och platta till.
  3. Vänd dem i pankoströbröd och stek i omgångar i en stekpanna med smör och olja på medelvärme, 3–4 minuter per sida. Dela biffarna på mitten vid servering.
  4. Fräs bitar av lök, delade ärter och haricots verts i en stekpanna med smör, cirka 3 minuter. Lägg upp på tallrikar och servera biffen ovanpå med skivade polkabetor och citronklyftor.