Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Schwarzwaldtårta – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 18 st har redan röstat

Ingredienser

1 tårta
  • 6 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter
  • 300 g mörk kvalitetschoklad, 70 %
  • 12 dl grädde
  • 1 msk cointreau
  • skal av en apelsin

Så här gör du

  1. Vispa äggvitor och strösocker till ett hårt skum.
  2. Mixa hasselnötterna i en matberedare och blanda ner dem i marängen.
  3. Måtta ut 3 lika stora bottnar på ett bakplåtspapper.
  4. Spritsa eller bred ut marängbottnarna och grädda dem krispiga i 150 grader i cirka 50 minuter. De kan med fördel stå kvar i eftervärmen och torka.
  5. Temperera chokladen: Smält 100 gram choklad i ett vattenbad. Tag av från värmen och rör ner 200 gram finhackad choklad i den smälta chokladen.
  6. Låt svalna och bred ut chokladen tunt till avlånga tungor på ett bakplåtspapper med hjälp av en palett. Låt den stelna. Man kan även breda ut den tunt och skära till fyrkantiga bitar när den stelnat. Pensla bottnarna med smält choklad på ena sidan.
  7. Vispa grädden fluffig och smaksätt med Cointreau och rivet apelsinskal.
  8. Lägg ihop tårtan: Bred ett lager grädde mellan alla lager och sedan över toppen på tårtan. Spritsa resterande grädde i klickar över toppen på tårtan.
  9. Sätt chokladflarnen runt tårtan och stick några flarn i toppen på tårtan.