Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Schwarma

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g kyckliglårfiléer

Marinad

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 rivna vitlöksklyftor
  • 3 msk röd– eller vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 krm kardemumma
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm nejlika
  • 3 krm nystött kryddpeppar
  • 2 krm kanel
  • 2 krm kajennpeppar

Tahinisås (ca 4 dl)

  • 2 dl tahini (sesampasta)
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 citron, pressad saft av
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm spiskummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt

Till servering

  • grönsallad
  • skivad tomat
  • skivad gurka
  • rödlöksringar
  • feferoni
  • granatäppelkärnor
  • varma libanesiska pitabröd, libabröd

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över kycklingfiléerna. Blanda och täck över.
  2. Låt marinera i kylen minst 6 timmar, men helst över natten.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kyckling och marinad i en ugnsfast form. Baka i mitten av ugnen cirka 25 minuter.
  4. Ta ut och täck formen med aluminiumfolie. Höj ugnsvärmen till 250 grader och använd grillelement.
  5. Låt kycklingen vila under tiden ugnsvärmen höjs, cirka 15 minuter.
  6. Skär kycklingen i tunna skivor. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Klicka på den marinad som är kvar i ugnsformen.
  7. Sätt in plåten högt upp i ugnen. Låt stå tills kycklingen har fått fin färg, 8–10 minuter.
  8. Vid servering: Fördela sallad, tomat och gurka på varma bröd. Lägg på kyckling och rödlök. Ringla över tahinidressing och toppa med feferoni och granatäppelkärnor.
  9. Tahinisås: Mixa ingredienserna och smaka av med salt.