Schackrutor – klassiskt recept

Michael Hoffman
Schackrutor är en av mina favoriter bland småkakor som min mormor alltid bakade. Härligt möra kakor med mjuk och varsam vanilj i kontrast till mörk och mustig kakao.
Ingredienser
4 portioner
- 4½ dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 200 g smör
- 2 msk kakao
- 2 tsk bourbon vaniljsocker
Så här gör du
- Arbeta samman vetemjöl, socker och smör till en deg. Dela degen i två delar och blanda i 2 msk kakao i den ena delen och 2 tsk vaniljsocker i den andra delen.
- Dela degarna i bitar som rullas till längder. Lägg en ljus och en mörk längd vid sidan av varandra och lägg en av vardera smak ovanpå. Skär kakorna i 3-4 mm tjocka skivor som läggs på plåt med bakpapper.
- Tryck ut dem lätt och baka av schackrutorna mitt i ugnen på 175° i ca 8 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept