Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Frukostbröd i långpanna – recept på schackbullar

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

24 stycken
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 msk ekologisk sirap
  • 2 ägg
  • 14 dl vetemjöl med fullkorn

Garnering

  • 1 ägg
  • svarta och vita sesamfrön

Så här gör du

  1. Smula ner jästen i bunken till köksmaskinen. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt salt, smör, sirap, ägg och vetemjölet, lite i taget. Arbeta till en smidig deg, cirka 10 minuter. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
  3. Ta upp degen på bakbord och dela den i två delar.
  4. Rulla ut dem till längder och dela i 24 bitar, cirka 60 g styck. Rulla dem till runda bullar och lägg i ugnslångpanna med dubbla bakplåtspapper.
  5. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö vita och svarta sesamfrön på varannan bulle i schackmönster. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, cirka 25 minuter. Låt svalna på ett galler. Bryt loss bullarna vid serveringen.