Savojkåldolmar med nötter och svamp

HANS DESSER
Ingredienser
4 portioner
- 4 stora savojkålsblad
- 1 krm kryddnejlika
- 1 muskotblomma
- 500 g nötfärs eller lammfärs
- 3 msk smör/kokosfett
- 1 tsk malen kanel
- 1 krm malen muskotnöt
- 1-2 vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 200 g svamp, grovhackad
- 150 g fetaost
- 30 g pinjenötter
- Sätt ugnen på 225 grader.
Så här gör du
- Dela savojkålsbladen på mitten och skär bort den grova mittnerven. Förväll kålbladen 2 minuter. Låt dem rinna av.
- Stöt kryddnejlika och muskotblomma i en mortel eller kör dem i en elektrisk kvarn.
- Fräs nötfärsen i smör eller kokosfett. Tillsätt svampen och de stötta kryddorna, kanel och muskotblomma.
- Riv eller pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen på bladen och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en ugnsfast form. Smula över fetaosten.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dem sedan över kåldolmarna. Låt stå i ugnen i 10 minuter.

Du kanske även gillar
Populära recept