Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Savojkåldolmar med nötter och svamp

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora savojkålsblad
  • 1 krm kryddnejlika
  • 1 muskotblomma
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 3 msk smör/kokosfett
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm malen muskotnöt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 200 g svamp, grovhackad
  • 150 g fetaost
  • 30 g pinjenötter
  • Sätt ugnen på 225 grader.

Så här gör du

  1. Dela savojkålsbladen på mitten och skär bort den grova mittnerven. Förväll kålbladen 2 minuter. Låt dem rinna av.
  2. Stöt kryddnejlika och muskotblomma i en mortel eller kör dem i en elektrisk kvarn.
  3. Fräs nötfärsen i smör eller kokosfett. Tillsätt svampen och de stötta kryddorna, kanel och muskotblomma.
  4. Riv eller pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela fyllningen på bladen och rulla ihop. Lägg rullarna med skarven ner i en ugnsfast form. Smula över fetaosten.
  6. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö dem sedan över kåldolmarna. Låt stå i ugnen i 10 minuter.