Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sauce gourmet – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

I grunden är detta en hollandaisesås, men här rör du i tryffel och hummer och får en himmelskt god sås som är extra lyxig.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 200 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 ⁄2 citron, saften
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 liten svart tryffel
  • 1 skalad hummerstjärt, fryst hummer går bra
  • lite färsk dill

Så här gör du

  1. Skira smöret på medelvärme, se till så att det inte bränns. Ställ smöret åt sidan så att bottensatsen sjunker
  2. Vispa ihop äggulor med äppelcidervinäger och citronsaft i en rostfri kastrull eller rostfri bunke.
  3. Sätt kastrullen eller bunken över ett vattenbad. Låt inte vattnet koka, utan håll cirka 98 grader. Vispa äggen tills de tjocknat något.
  4. Rör ned lite i taget av det skirade smöret. Vispa tills såsen tjocknar.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.
  6. Riv tryffeln eller hacka den fint.
  7. Hacka hummern och blanda ner allt i såsen. Garnera med färsk dill.