Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Satay kycklingbullar med jordnötssås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Kycklingfärs
  • 1 påse Satay Seasoning Mix
  • 60 ml kokosmjölk
  • Smör och olja

Jordnötssås:

  • 1 påse Satay Sauce
  • 180 ml kokosmjölk
  • 2 msk jordnötssmör eller 3 tsk vegetabilisk olja

Tillbehör:

  • Kokt ris, tex Basmati
  • Koriander till garnering
  • Limeklyfta

Så här gör du

  1. Blanda ihop Satay kryddmix och kokosmjölk till en jämn smet. Rör ihop mixen med kycklingfärsen till en jämn smet och rulla till små bullar. Tips! Blöt gärna händerna med vatten så går det enklare att rulla.
  2. Sätt ugnen på 100°C
  3. Stek bullarna gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme. Efterstek gärna dem i ugnen på 100°C tills kycklingbullarnas innertemperatur är 72°C i mitten.
  4. Jordnötssås
  5. Häll såsmixen i en kastrull och tillsätt kokosmjölk och jordnötssmör/olja, blanda och koka upp. Låt såsen sedan sjuda på svag värme i ca 15 minuter.
  6. Servera med kokt ris och garnera med koriander samt limeklyfta.