Sashimipinne med avocado och rostade hasselnötter

@swedishfoodie
Ingredienser
2 portion
- 350 g Salmalax (Ryggfilen)
- 2 st glasspinnar
- 2 st avocado
- 1 st citron
- 1 påse hasselnötter
- 1 kruka krasse
- 1 kruka dill
- 1 msk forellrom
- 1 st ägg
- 2 dl neutral olja (raps, majs etc)
- Kikkoman soja
- Shirarassås
Så här gör du
- Skär portionsbitar av laxen. Trimma ena änden så den blir rund och gör ett hål med kniven i andra änden så att pinnen går in.
- Mixa avocado och saften från en halv citron slät. Smaka av med salt.
- Lägg ett helt ägg och saften från en halv citron i en bunke. Mixa tills det blandats. Häll på oljan och mixa till en majo. Häll i lite shirasasås och soja och mixa, smaka av och tillsätt mer efter smak.
- Rosta hasselnötterna så de får lite lätt färg. Mixa grovt och blanda med klippt krasse, smaka av med salt.
- Lägg upp lite snyggt på en tallrik och lägg på laxen. Dippa laxen mellan varje tugga så det fastnar lite av allt på den.

Du kanske även gillar
Populära recept