Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sashimipinne med avocado och rostade hasselnötter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

2 portion
  • 350 g Salmalax (Ryggfilen)
  • 2 st glasspinnar
  • 2 st avocado
  • 1 st citron
  • 1 påse hasselnötter
  • 1 kruka krasse
  • 1 kruka dill
  • 1 msk forellrom
  • 1 st ägg
  • 2 dl neutral olja (raps, majs etc)
  • Kikkoman soja
  • Shirarassås

Så här gör du

  1. Skär portionsbitar av laxen. Trimma ena änden så den blir rund och gör ett hål med kniven i andra änden så att pinnen går in.
  2. Mixa avocado och saften från en halv citron slät. Smaka av med salt.
  3. Lägg ett helt ägg och saften från en halv citron i en bunke. Mixa tills det blandats. Häll på oljan och mixa till en majo. Häll i lite shirasasås och soja och mixa, smaka av och tillsätt mer efter smak.
  4. Rosta hasselnötterna så de får lite lätt färg. Mixa grovt och blanda med klippt krasse, smaka av med salt.
  5. Lägg upp lite snyggt på en tallrik och lägg på laxen. Dippa laxen mellan varje tugga så det fastnar lite av allt på den.