Sashimi på lax med sojadressing och wasabikräm

EXPRESSEN
Ingredienser
4 portioner
- 300 g Salmalax eller liknande
Sojadressing
- 1 dl japansk soja
- 2 msk risvinäger
- 2 msk vatten
- 1 msk flytande honung
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk olivolja
- 2 msk sesamolja
- 1 msk finhackad schalottenlök
Wasabikräm
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk riven ingefära
- 1 1/2-2 msk wasabi
- 2 msk finhackad gräslök
Garnering
- Sesamfrön, rostade
- Sallad/skott
Så här gör du
- Rosta sesamfröna gyllene i en torr panna.
- Rör ihop ingredienserna till dressingen. Blanda ingredienserna till wasabikrämen.
- Skär laxfiléerna i tunna skivor och lägg dem på ett fat, eller på fyra portionstallrikar. Toppa laxen med groddar och ringla över dressingen. Ringla även över wasabikrämen. Strö på de rostade sesamfröna.

Du kanske även gillar
Populära recept