Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sandwichburgare med bacon

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

God burgare med knaprig bacon mellan stekta surdegsbröd. Servera gärna rätten med lite extra salsa och chilimajonnäs att lägga på efter tycke och smak.

Ingredienser

4 portioner

Burgare

  • 1 tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar, malen
  • 600 g nötkött
  • smör och olja till stekning

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk chipotlepasta
  • 1 tsk ketchup

Tillbehör

  • 8 skivor bacon
  • smör till stekning
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 4 ägg
  • 1 gemsallad eller romansallad
  • 8 paprikaskivor
  • ½ rödlök, ringar
  • 1 ½ dl chunky salsa
  • 4 msk majonnäs
  • chiliflakes
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Burgare: Blanda ihop salt och peppar med färsen. Forma till fyra burgare och stek dem på båda sidor i smör och olja.
  2. Chilimajonnäs: Rör ihop alla ingredienserna.
  3. Stek baconen i smör och lägg på en bit hushållspapper.
  4. Stek brödskivorna i smör på båda sidorna. Stek äggen.
  5. Lägg bröden på tallrikar, lägg på sallad, paprika, burgare, ägg rödlök, salsa, bacon och majonnäs. Strö över chiliflakes och flingsalt. Lägg på de sista bröden.
  6. Servering: Servera burgarna med lite extra salsa och chilimajonnäs.