Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salviakryddad, marinerad fläskfilé

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fläskfilé
  • ett knippe färsk salvia

Kryddblandning

  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1/2 tsk finstött rosmarin

Marinad

  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl vinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 finhackad lök

Så här gör du

  1. Klappa in köttet med kryddblandningen och bryn för att få färg.
  2. Tillaga i ugn 225 grader, 20 min. Låt svalna. Skiva köttet i cirka 1 centimeter tunna skivor.
  3. Blanda marinaden och marinera köttet kallt över natten. Toppa med smörstekta salviablad vid servering. Servera med den ljumma champinjonsalladen.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.