Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salvia och citronrimmat kycklingbröst med grillad spetskål

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer

Grillat Rekokycklingbröst

  • 1 ekologisk citron
  • 1 l vatten
  • salt
  • 10 vitpepparkorn, grovkrossade
  • 20 färska salviablad
  • 2 Reko kycklingbröst
  • 12 grillpinnar, blötlagda

Grillad spetskål

  • 2 små spetskålshuvuden
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 ekologisk citron
  • salt

Salviayoghurt med honung

  • 1 ⁄2 l turkisk yoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 8 blad salvia, finhackad
  • vitpeppar från kvarn

Så här gör du

  1. Grillat Rekokycklingbröst: Fixa först en rimlag dagen innan grillningen. Tvätta av citronen, skala den med en potatisskalare och spara skalet. Koka upp vattnet med saltet (50 g) och vitpepparn, dra av kastrullen från plattan när det kokat upp, lägg i citronskal och salvian. Kyl ner.
  2. Skär kycklingbrösten i centimetertjocka strimlor på längden, 6 per bröst. Lägg dem den kylda lagen och ställ in i kylen över natten.
  3. Ta upp och torka av köttet. Trä strimlorna på längden på spetten. Grilla nära glöden.
  4. Grillad spetskål: Dela spetskålen på längden. Skär ett snitt genom rotstocken och tryck till så kålhalvan blir någorlunda jämntjock. Grilla på båda sidor. Var försiktig så att du inte bränner. Vispa ihop olja, citron o salt. Pensla de nygrillade kålhalvorna.
  5. Salviayoghurt: Blanda ingredienserna. Serveras gärna med sommarens färskpotatis.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

Du kanske även gillar