Saltrostad sötpotatis med bönor & fetaost

Här får den läckra sötpotatisen sällskap av kikärter och fetaost.
Ingredienser
4 PORTIONER
- 2 sötpotatisar
- 2 dl grovt havssalt
- 2-3 msk olivolja
Bengaliska bönor
- 400 g (1 burk) kikärter
- 1 gul lök
- 1 äpple
- 2 msk olivolja
- 1 1 ⁄2 tsk curry
- 2 krm Himalayasalt
Tillbehör
- 100 g fetaost
- 1 kruka färsk oregano
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och torka potatisarna ordentligt. Skär dem i 2-3 cm tjocka skivor.
- Strö ut saltet på en plåt och lägg på sötpotatisskivorna. Pensla skivorna med olja.
- Tillaga mitt i ugnen cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen är mjuk. Gör under tiden de bengaliska bönorna.
- Lägg över sötpotatisskivorna på ett fat.
- Bengaliska bönor: Häll av kikärterna.
- Skala och dela löken på mitten. Skiva upp den i tunna skivor.
- Tärna äpplet fint.
- Fräs löken och äpplet i en kastrull med oljan. Pudra över curryn och saltet. Häll i kikärterna och rör om tills kikärterna blivit varma.
- Toppa sötpotatisen med bengaliska bönor, fetaost och oregano.

Du kanske även gillar
Populära recept