Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saltrostad sötpotatis med bönor & fetaost

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Här får den läckra sötpotatisen sällskap av kikärter och fetaost.

Ingredienser

4 PORTIONER
  • 2 sötpotatisar
  • 2 dl grovt havssalt
  • 2-3 msk olivolja

Bengaliska bönor

  • 400 g (1 burk) kikärter
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 msk olivolja
  • 1 1 ⁄2 tsk curry
  • 2 krm Himalayasalt

Tillbehör

  • 100 g fetaost
  • 1 kruka färsk oregano

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och torka potatisarna ordentligt. Skär dem i 2-3 cm tjocka skivor.
  3. Strö ut saltet på en plåt och lägg på sötpotatisskivorna. Pensla skivorna med olja.
  4. Tillaga mitt i ugnen cirka 20-25 minuter tills sötpotatisen är mjuk. Gör under tiden de bengaliska bönorna.
  5. Lägg över sötpotatisskivorna på ett fat.
  6. Bengaliska bönor: Häll av kikärterna.
  7. Skala och dela löken på mitten. Skiva upp den i tunna skivor.
  8. Tärna äpplet fint.
  9. Fräs löken och äpplet i en kastrull med oljan. Pudra över curryn och saltet. Häll i kikärterna och rör om tills kikärterna blivit varma.
  10. Toppa sötpotatisen med bengaliska bönor, fetaost och oregano.