Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saltrostad färskpotatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • ca 800 g kg små färskpotatisar
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk flingsalt
  • plockade blad från 2 rosmarinkvistar

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm paprikapulver, sött

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda välborstad potatis med oljan i en ugnssäker form. Strö över smulat eller stött flingsalt, skaka formen så att potatisen täcks med saltet. Blanda i rosmarin.
  3. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 20 minuter.
  4. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Smaka av med vitlök och paprikapulver.
  5. Servera såsen med den nyrostade potatisen.