Saltrostad färskpotatis

Foto: Lennart Weibull
Ingredienser
6 portioner
- ca 800 g kg små färskpotatisar
- 2-3 msk olivolja
- 2 msk flingsalt
- plockade blad från 2 rosmarinkvistar
Sås
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 krm paprikapulver, sött
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda välborstad potatis med oljan i en ugnssäker form. Strö över smulat eller stött flingsalt, skaka formen så att potatisen täcks med saltet. Blanda i rosmarin.
- Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 20 minuter.
- Blanda ihop majonnäs och crème fraiche. Smaka av med vitlök och paprikapulver.
- Servera såsen med den nyrostade potatisen.

Du kanske även gillar
Populära recept