Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saltimbocca med salvia och gröna bönor

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 2 msk olivolja
  • 1 fläskfilé, ca 600-700 g
  • 1 salvia
  • 8 proscuitto
  • nymalen svartpeppar

Gröna bönor

  • 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade tunt
  • 450 g konserverade tomater
  • 450 g gröna bönor,
  • Havssalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär bort eventuella senor på fläskfilé och skär sedan 1,5 cm tjocka skivor av filén. Placera bitarna på en skärbräda och täck med plastfolie. Med hjälp av en kavel eller handen, banka ut filéerna så de är ca 5 mm tjocka.
  2. Ta bort plastfolie och krydda med lite svartpeppar på vardera sidan av köttet.
  3. Placera ut två salviablad i mitten av varje köttbit, vik sedan ihop och linda in i proscuitto.
  4. Fortsätt med gröna bönor, placera en stekpanna på medelvärme och lägg i vitlök, tomater, gröna bönor, salt och peppar och låt koka upp. Låt sjuda i ca 20 minuter tills de gröna bönorna har mjuknat. Krossa tomaterna med en slev medan det stekts.
  5. Placera en stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja. Placera fläskfiléerna i stekpanna och stek i ca 3 minuter på vardera sidan.
  6. Servera fläskfilén med gröna bönorna och njut!