Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salted caramel cashewbars

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

14 stycken

Mördeg med cream cheese

  • 50 g rumstempererat smör
  • 3/4 dl socker
  • 70 g philadelphiaost
  • En nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 dl vetemjöl

Salted caramel cashew

  • 1 1/2 dl socker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 dl Vispgrädde
  • 3/4 tsk salt
  • 150 g rostade cashewnötter

Så här gör du

  1. Mördeg med cream cheese: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä en ugnsform som är 15 x 20 cm i diametern.
  3. Vispa samman philadelphiaost, smör, salt och vanilj fluffigt i cirka 2 minuter. Häll därefter ner mjölet och vispa ytterligare. Pressa ut degen i formen och förgrädda skalet i cirka 15 minuter. Ta ut och fördela cashewnötterna ovanpå.
  4. Salted caramel cashew: Häll socker i en kastrull. Låt det smälta tills det får en gyllenbrun färg, i cirka 5 minuter. När sockret fått rätt färg och är helt smält, ta bort från plattan och häll ner smöret.
  5. Rör om tills smöret blandats ut i sockret och allt gått samman, det tar cirka 1-2 minuter. Eventuellt kan du behöva ställa tillbaka kastrullen på plattan för att varma upp det litegrann till.
  6. Häll sedan ner grädden och rör om. När det är väl blandat häll karamellen ovanpå cashewnötterna. Ställ tillbaka ugnsformen i ugnen i cirka 30 minuter.
  7. Ta ut formen och låt den kallna helt. Ställ in i kylskåpet för att kylna. Skär sedan upp dem i mindre bitar och strö över lite flingsalt.