Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salsicciapytt – recept på frittata med salsiccia

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 4 färska (råa) salsiccia-korvar
  • 1 rödlök
  • 2-3 kokta gula rödbetor, ca 200 g
  • 2 saltgurkor
  • 3 msk olja
  • 1/2 kruka mejram, plockade blad

Frittata

  • 500 g potatis
  • 1 purjolök
  • 3-5 msk rapsolja
  • 2 msk smör + 1 msk smör till formen
  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1/2-1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Ansa, dela, skölj och strimla purjon.
  2. Fräs potatisen i oljan i 2-3 omgångar så att den får fin färg, ca 15 minuter. Fräs purjon i smöret ca 1 minut.
  3. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt. Vänd ner potatis och purjo, blanda väl. Häll i en smord ugnssäker form och grädda frittatan ca 25 minuter eller tills den fått fin färg och potatisen är klar. Peppra.
  4. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Hacka den.
  5. Skala och hacka rödlöken. Skala och tärna rödbetorna. Tärna gurkan.
  6. Fräs korvhacket i oljan ca 3 minuter. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk, ca 5 minuter. Blanda i rödbetorna och gurkan och låt allt bli genomvarmt. Garnera med mejram och servera med frittatan.