Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salsicciapizza

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 pizza
  • 1 utkavlad pizzabotten (se separat grundrecept)
  • eller
  • 1 förp utkavlad pizzadeg, gärna glutenfri

Topping

  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar
  • ca 200 g salsicciafärs
  • 1 påse, 150 g riven mozzarella eller goudaost
  • 2-3 dl pizzasås, hemlagad eller köpt

Garnering

  • rödlöksringar
  • basilikablad

Så här gör du

  1. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Blanda fänkål och 1 msk av olivoljan. Salta och peppra.
  2. Fräs salsicciafärs i resten av oljan 5-10 minuter, eller tills den är klar. Låt kallna.
  3. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  4. Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper. Klicka och bred ut tomatsåsen på pizzan, spara en kant runtom. Strö över osten. Lägg på fänkål och korv.
  5. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills den fått fin färg. Toppa med lökringar och basilikablad.