Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Salsiccialasagne med bladspenat


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Smakrik. Lasagne med salsiccia, bladspenat och chili.

Ingredienser

4 portioner

  • 300 g fryst bladspenat

  • 200 g ricotta

  • 1 dl riven lagrad ost

  • örtsalt

  • 1 pkt rå salsiccia, 330 g

  • 1 stor gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 röd chilifrukt

  • olja, margarin eller smör att steka i

  • salt
  • 
1 tsk timjan
  • 
200 g färska lasagneplattor

  • 2 dl riven lagrad ost


Ostsås:


  • 50 g margarin eller smör

  • 4 msk vetemjöl
  • 
7-8 dl mjölk

  • 1 dl riven lagrad ost

  • salt och peppar


Till servering:


  • sallad


Så här gör du

  1. Tina bladspenaten i en kastrull och låt vätskan koka bort. Låt spenaten kallna något och blanda den sedan med ost, ricotta och örtsalt.
  2. 
2 Skär ett snitt i korven och ta ut innehållet.

  3. Hacka löken och pressa vitlöken. Skär chilifrukten i riktigt små bitar.

  4. Stek salsiccia, lök, vitlök och chili i olja, margarin eller smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och timjan.

  5. Smält margarin eller smör i en kastrull och rör ner vetemjöl. Späd med mjölk, lite i taget. Låt såsen koka i 5 minuter under omrörning. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

  6. Varva spenatröra, salsiccia, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnsfast form eller i fyra portionsformar. Börja och sluta med ostsås. Avsluta med att strö på riven ost. Gratinera i 225 grader i 25-30 minuter. Servera lasagnen med en sallad.