Logga in här

Salsiccia-pasta med tomatsås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 114 st har redan röstat
Salsiccia-pasta med tomatsås
Foto: Pepe Nilsson

Ingredienser

4 portioner
  • 2 salsiccia-korvar
  • 1/2 gul lök, finhackad
  • 1/2-1 röd chilifrukt, tunnskivad
  • 1 dl vitt vin
  • 2-3 dl tomatsås, av bra kvalitet
  • 25 g smör
  • 10 basilikablad
  • salt & svartpeppar
  • 50 parmesanost , nyriven
  • 400 hg pasta, gärna penne

Tomatsås

  • 2 msk olivolja
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 tomater, hela
  • 3-4 blad basilika
  • 1/2 msk socker

Så här gör du

  1. Dela korvarna och mosa innehållet i en varm panna, stek så det får lite färg. Tillsätt lök och chilifrukt och stek med i någon minut.
  2. Slå på vitt vin och tomatsås, låt sjuda ihop och lägg i smör och basilikablad. Smaka av med salt och peppar.
  3. Slå vattnet av den nykokta pastan och vänd ner i såsen med lite riven parmesanost. Låt såsen koka in lite i pastan och lägg sedan upp och toppa med mer parmesan och lite nymalen svartpeppar.
  4. Tomatsås:
  5. Hetta upp olja i en kastrull och svetta lök och vitlök tills de är mjuka.
  6. Slå på tomat och lägg i basilika och socker. Koka upp och låt sen sjuda i 45-60 minuter, rör om då och då.
  7. Ta av från värmen och passera eller mixa slät. Förvara kallt tills den ska användas.
Du kanske även gillar