Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallatsskålar med smör- & honungslungade primörer

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 8 skålformade sallatsblad, av till exempel rosé- eller isbergsallat

Fyllning:

  • 4 minigurkor (snackgurka) eller ½ slanggurka
  • 1 avokado
  • 1 knippa rädisor
  • 2 msk smör och olja
  • salt, peppar
  • 1–2 msk flytande honung
  • 75 g fetaost
  • 1 msk hackad dill
  • 3 msk rostade hackade hasselnötskärnor

Till servering:

  • jungfruolja

Så här gör du

  1. Ansa och skär gurkan i små bitar. Ansa rädisorna, men låt gärna en bit av blasten sitta kvar. Dela rädisorna. Dela, kärna ur, gröp ur och skär avokadoköttet i bitar.
  2. Värm smör och olja i en stekpanna till det börjar fräsa. Lägg i gurka och rädisa och fräs cirka 1 minut. Tillsätt avokado och fräs cirka ½ minut. Salta, peppra och ringla över honungen.
  3. Ta stekpannan av värmen. Toppa det frästa med smulad fetaost, dill och nötter. Fördela salladen i sallatsskålarna. Servera med oljan vid sidan av.