Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad till grillat

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 143 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 2 avokado
  • 1 färsk bladspenat
  • 1 romansalladshuvud
  • 1 ask tomater i olika färger
  • 1 näve valnötter
  • 1 förpackning kokta svarta linser
  • 3 salladslökar
  • 50 g hyvlad parmesanost

Dressing

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • fransk senap
  • torkad dragon
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Skölj salladen. Riv den i mindre bitar. Torka riktigt torr, helst i salladsslunga. Lägg upp på ett stort fat.
  2. Dela avokadon, ta ur kärnan och skiva. Fördela över salladen. Dela också tomaterna i mindre bitar och lägg över.
  3. Häll ut linserna i ett durkslag, skölj ordentligt. Lägg sedan också dem över salladen. Dela salladslöken i bitar och fördela den också.
  4. Till dressingen: Blanda vinäger, kanske 1 msk, senap, cirka 1 tsk och alla kryddor. Tillsätt sedan oljan. Smaka av tills den är god, gärna med ett salladsblad. En dressing kan oftast kännas för stark för sig själv men blir perfekt med salalden. Mesa inte med kryddor.
  5. Precis före serveringen häller du över dressingen, anpassa mängden, salladen ska inte bada i dressing. Det som eventuellt blir över kan du spara i kylen.
  6. Garnera med valnötter och hyvlad parmesan. Klart!