Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad på portabello och belugalinser

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Den stora portabellosvampen är en favorit om man vill äta kalorisnålt. Den är mättande, smakar gott och går verkligen att variera i det oändliga. Här är den fylld med en sallad på belugalinser, granatäpple, gurka och paprika.

Ingredienser

1 portion

Ugnsbakad portabello

  • 1 stor portabello
  • olivolja till pensling
  • salt
  • svartpeppar, mald

Dressing

  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk soja
  • ½ tsk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • svampspad från den ugnsbakade svampen

Sallad

  • 1 dl kokta belugalinser (koka med höns- eller lantbuljong i cirka 30 min) 80 g
  • 50 g gul paprika
  • 50 g röd paprika
  • 100 g färsk gurka
  • 40 g färska/frysta granatäppelkärnor
  • salt
  • svartpeppar, mald

Tillbehör

  • 100 g sallad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • persilja

Så här gör du

  1. Ugnsbakad portabello: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pensla svampen med lite olivolja, krydda med salt och peppar och baka svampen i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Häll av den sky som bildas och spara den till dressingen.
  4. Dressing: Vispa ihop dressingen av olivolja, soja och citron och krydda med salt och peppar. Häll på svampspadet från den ugnsbakade svampen.
  5. Sallad: Lägg i de varma nykokta linserna och låt svalna i dressingen.
  6. Finhacka paprika och gurka och rör ned dem tillsammans med linserna.
  7. Vänd till sist ned granatäpplekärnorna.
  8. Smaka av alltsammans med salt och peppar.
  9. Servering: Lägg upp den ljumma svampen, fyll med salladen och dekorera med salladsblad. Toppa med flingsalt, nymald svartpeppar och persilja.