Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad Niçoise med salami

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 mellansstora sötpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • 200 g haricots vertes
  • 3 hårdkokta ägg
  • salamiskivor

Dressing

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 1/2 citron, färskpressad citronsaft av
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk kapris
  • äppelcidervinäger
  • salt, peppar
  • eventuellt vatten

Till servering

  • 1 ask mache-sallat
  • 150 g salami i tunna skivor
  • 2 dl oliver, gärna blandade sorter
  • 1 citron skuren skivor

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta potatisen och blanda den med olivoljan på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills den är klar. Rör om 1-2 gånger under tiden.
  2. Koka haricots verts 3-5 minuter i lättsaltat vatten och låt rinna av. Skala och dela äggen i halvor.
  3. Vispa ihop senap, honung, citronsaft och hälften av oljan i en skål. Fräs kaprisen i resten av oljan 1 minut. Blanda kaprisen med oljan i dressingen. Smaka av dressingen med vinäger, salt och peppar. Blanda i lite vatten om det behövs.
  4. Lägg upp sallaten på ett fat. Lägg potatisklyftor, haricots verts, ägghalvor och salamiskivor i grupper på sallatsbädden. Toppa med oliverna. Skeda över dressingen.
  5. Servera med citronskivor.