Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad Nicoise med oliver

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Sallad nicoise

  • 250 g haricots verts
  • 400 g färsk tonfisk, MSC-märkt
  • 1 salladshuvud
  • 2 tomater
  • 4 kokta potatisar
  • 4 ägg, kokta i 7 minuter
  • 1 rödlök
  • 1 dl kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 8 sardeller
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 citron
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymald
  • smör och olivolja till stekning

Dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 ½ dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Sallad nicoise: Koka haricots verts i lätt saltat vatten i ett par minuter. Häll av vattnet och lägg dem i kallt vatten så behåller de den gröna färgen.
  2. Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olivolja. Salta och peppra.
  3. Lägg upp salladen på ett stort fat. Skiva tomaterna och lägg på salladen. Lägg på haricots verts. Tärna potatisen och lägg på.
  4. Skala och dela äggen på mitten och lägg på salladen. Lägg på tonfisken.
  5. Skala och skiva löken och fördela över salladen. Lägg på kapris, oliver, sardeller och persilja.
  6. Dela citronen och lägg på fatet.
  7. Strö över flingsalt och peppar.
  8. Dressing: Vispa ihop dijonsenap, vinäger och socker i en skål.
  9. Droppa i olivolja lite i taget och vispa kraftigt under tiden.
  10. Vispa i salt och peppar.
  11. Servera salladen med dressingen.