Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med päron, ädelost & baconlindade dadlar

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 12-16 dadlar, helst medjool
  • 1 paket bacon
  • 100 g blandad sallad
  • 2-3 päron
  • 1-2 msk smör
  • 1 dl pecannötter
  • 180 g krämig ädelost, t. ex gorgonzola

Lönnsirapsdressing

  • 3/4 dl olivolja
  • 1/3 dl lönnsirap
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 citron, skal + saft
  • 1/4 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Kärna ur dadlarna och rulla en halv baconskiva om varje. Stick en tandpetare igenom och stek dem gyllene runt om på medelhög värme.
  2. Skiva päronen på längden och stek dem i smör någon minut på varje sida så de blir gyllene. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Rosta pecannötterna på medelhög värme några minuter tills de är gyllene.
  4. Dressing: Vispa ihop ingredienserna.
  5. Arrangera salladen på ett fat tillsammans med de stekta päronen, gorgonzolan och bacondadlarna. Strö över pecannöttena och ringla över lite av dressingen. Servera med resten av dressingen vid sidan av.