Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med jordgubbar, gratinerad getost och honungsdressing

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 bufféportiner
  • 300 g chèvre
  • 1 msk flytande honung
  • 65 g mâchesallat
  • 65 g spröd sallatsmix
  • 1+1 röd och grön hjärtsallat
  • 250 g jordgubbar
  • 1/2 gurka
  • 30 g pinjekärnor

Honungsdressing

  • 3 msk virgin olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader grill. Börja med att gratinera chèvren. Skär osten centimetertjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med flytande honung. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 5 minuter. Passa noga! Dela skivorna när de svalnat något.
  2. Skölj och slunga sallatsbladen torra. Fördela på ett stort fat. Skölj, ansa och skiva jordgubbarna. Dela gurkan och skrapa ur fröna. Skiva. Fördela chèvre, jordgubbar och gurka över salladen. Rosta pinjekärnorna i en torr het stekpanna under omrörning. Strö över strax innan serveringen.
  3. Vispa samman olivolja, honung och pressad limesaft till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i flaska och servera till salladen.