Sallad med halstrad tonfisk & asiatisk dressing

Foto: Charlotte Gawell
Ingredienser
4 portioner
Dressing
- 1 äggula
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 1 dl sesamolja
- 2 dl rapsolja eller annan matolja
- 2 msk japansk soja
Sallad
- 100 g haricot verts
- 4 färska tonfiskbitar á 150 g
- 1 gurka, skalad, urkärnad och skuren i bågar
- 16 cocktailtomater, halverade
- 1/2 rödlök, tunt skivad
- sallad, gärna flera olika sorter
- 16 svarta oliver, urkärnade
- 12 sardellfiléer
- 2 kokta ägg (gärna krämiga), halverade
- olja till grillning
- salt och peppar
Så här gör du
- Dressing: Vispa ägg, senap och vinäger i en bunke tills det blir ett tjockt skum. Tillsätt oljan droppvis till en början och sedan i en fin stråle under vispning. Tillsätt sojan sist.
- Sallad: Rensa haricots vertsen och ge dem ett hastigt uppkok. Kyl ner dem i isvatten så fort de känns klara.
- Salta och peppra tonfisken. Halstra eller grilla den snabbt i en het panna med olja eller på grill. Den ska vara rå i mitten.
- Lägg salladsgrunden i botten. Fördela gurka, tomat, oliver och sardeller jämnt på varje portion. Lägg på en ägghalva, haricots verts och tunt skivad lök. Toppa med skivor av nygrillad tonfisk.

Du kanske även gillar
Populära recept