Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med dillbulgur, honungsrostade rödbetor & röding

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g rödingfilé
  • 1-2 msk olivolja
  • 1/3 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 3-4 salladslökar, fint strimlade

Honungsrostade rödbetor

  • 400 g rödbetor, gärna i blandade färger
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Yoghurtdressing

  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 citron, skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/3 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in fisken med olja, salt och peppar. Lägg i en form med skinnsidan nedåt och baka i ugnen tills innertemperaturen når 45 grader. Lägg i folie och håll ljummen.
  2. Höj temperaturen på ugnen till 200 grader.
  3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men lyft av efter halva koktiden. Häll av vattnet och häll över bulgurn i en ugnsfast form. Hacka dillen fint och blanda den med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Häll dilloljan över bulgurn och blanda om väl.
  4. Honungsrostade rödbetor: Ansa och skrubba rödbetorna, dela dem i kvartar och lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung och strö över salt och svartpeppar. Blanda om och ställ in i mitten av ugnen tillsammans med bulgurn och rosta tills betorna blivit gyllene, cirka 20–30 minuter (bulgurn behöver cirka 15–20 minuter).
  5. Yoghurtdressing: Rör ihop alla ingredienser.
  6. Arrangera sallad, salladslök, betor, bulgur och röding på fyra tallrikar. Ringla över lite av dressingen och servera med resten vid sidan av.