Sallad med dillbulgur, honungsrostade rödbetor & röding

Foto: Lisa Björner
Ingredienser
4 portioner
- 400 g rödingfilé
- 1-2 msk olivolja
- 1/3 tsk salt
- 2 krm nymalen svartpeppar
- 3-4 salladslökar, fint strimlade
Honungsrostade rödbetor
- 400 g rödbetor, gärna i blandade färger
- 2 msk honung
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 2 krm nymalen svartpeppar
Yoghurtdressing
- 1 dl matyoghurt
- 1/2 citron, skal och saft
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1/2 klyfta vitlök
- 1/3 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Så här gör du
- Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in fisken med olja, salt och peppar. Lägg i en form med skinnsidan nedåt och baka i ugnen tills innertemperaturen når 45 grader. Lägg i folie och håll ljummen.
- Höj temperaturen på ugnen till 200 grader.
- Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen men lyft av efter halva koktiden. Häll av vattnet och häll över bulgurn i en ugnsfast form. Hacka dillen fint och blanda den med olivolja, salt och nymalen svartpeppar. Häll dilloljan över bulgurn och blanda om väl.
- Honungsrostade rödbetor: Ansa och skrubba rödbetorna, dela dem i kvartar och lägg dem på en plåt eller i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och honung och strö över salt och svartpeppar. Blanda om och ställ in i mitten av ugnen tillsammans med bulgurn och rosta tills betorna blivit gyllene, cirka 20–30 minuter (bulgurn behöver cirka 15–20 minuter).
- Yoghurtdressing: Rör ihop alla ingredienser.
- Arrangera sallad, salladslök, betor, bulgur och röding på fyra tallrikar. Ringla över lite av dressingen och servera med resten vid sidan av.

Du kanske även gillar
Populära recept