Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med bacon och ägg

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 8 ägg
  • 2 paket bacon á 140 g
  • 120 g salladsblad
  • 130 g svarta oliver
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 30 g valnötter

Så här gör du

  1. Koka äggen 6-7 minuter och spola dem sedan i kallt vatten. Stek baconbitarna knapriga.
  2. Fördela salladsbladen på tallrikar och lägg upp baconen och svarta oliver. Ringla över olivolja, vinäger och äggen delade i fjärdedelar.
  3. Salta och peppra och toppa med hackade valnötter. Dekorera med lite färsk timjan.