Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Sallad med äpple 
och ädelost

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner


Dressing

  • 
1 msk grovkornig dijonsenap

  • 1 msk valnötsolja, kan uteslutas
  • 
1/2 msk vitvinsvinäger
  • 
2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 
1/2 dl solrosolja
  • 
salt
  • 
nymald svartpeppar


Sallad

  • 
350 g rödkål
  • 
2 små äpplen, till exempel Ingrid Marie

  • 50 g valnötter, gärna rostade
  • 
2-3 kvistar bladpersilja

  • 2 färska eller torkade fikon, i bitar
  • 
50 g Kvibille ädel special

  • Dressing: Blanda senap, valnötsolja, vinäger och juice. Vispa ner oljan i en fin stråle. Smaka av med salt och peppar.

  • Salladen: Strimla rödkålen och vänd ner den ordentligt i dressingen.
  • 
Skär äpplet i tunna klyftor och vänd ner i salladen tillsammans med valnötter och bladen från bladpersiljan. Vänd runt försiktigt och lägg upp i skål eller på fat.
  • 
Toppa salladen med fikon och små bitar av osten.

Så här gör du