Saftiga cheeseburgare

Ingredienser
4 burgare
- Cheeseburgare:
- 600 g nötfärs av högrev
- salt och svartpeppar
- 80 g cheddar ost eller gruyère att hyvla
- 2 gula lökar
- 2 saltgurka
- smör till stekning
Majonnäs
- 1 äggula
- 2 tsk senap
- 3 dl matolja (neutralolja)
- 1 msk vitvinsvinäger
Så här gör du
- Börja med majonnäsen, blanda ner äggulan, senapen och vinägern i en bunke. Tillsätt matoljan i en tunn stråle medan du vispar hela tiden. Använd elvisp eller handvisp. När majonnäsen är tjock och du ser dragen/spåren av vispen i majonnäsen är den klar.
- Skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med lite smör på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. Förbered osten genom att skära tunna skivor och skär sedan långa tunna skivor av gurkan.
- Ta av löken från pannan och låt vila på en tallrik. Skär bröden och gör rent stekpannan, i den skall bröden stekas.
- Dela färsen i lika stora bitar och forma fyra hamburgare, pressa ihop färsen utan att arbeta med den för mycket.
- Stek bröden i en torr panna så de får lite stekyta, köttet släpper fett som burgarna steks i.
- Platta till burgarna och stek på hög värme i en panna utan fett. Tryck till burgarna medan dem steks för dem har en förmåga att dra ihop sig och resa sig. Stek ca 2 minuter per sida, ge burgarna ordentligt med stekyta. När det börjar bli färdiga, lägg på osten på varje burgare.
- Lägg hamburgarna på brödet, låt köttsaften rinna ner i brödet och ge smak. Toppa med stekt lök och gurka. Kicka och bred på majonnäsen på toppen och lägg ihop burgarna.
- Servera och ät på direkten!

Du kanske även gillar
Populära recept