Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saftig sockerkaka med kokos och smält vaniljsmörkräm

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 153 st har redan röstat

Ingredienser

8 bitar

Kakan

  • 2 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1,5 tsk Bakpulver
  • 1 dl hett vatten
  • Kokos

Vaniljsmör

  • 50 g Smör
  • 2 msk Vaniljsocker
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 st Äggula

Så här gör du

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt.
  2. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggfluffet. Tillsätt vattnet.
  3. Smörj och bröa en sockerkaksform med löstagbar kant (24-26cm) med kokos. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 175° i ca 30 minuter. Känn med en sticka så att den är klar.
  4. Lägg all ingredienserna till vaniljsmöret i en kastrull och smält samman. Gör flera hål i kakan med en gaffel eller kniv och häll över smöret. Strö kokos över. Låt svalna innan den serveras.