Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffransskorpor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Recept på ljuvligt goda saffransskorpor med apelsin och pistage. Perfekt att bjuda på till adventsfikat.

Recept: Åsa Swanberg

Ingredienser

60 stycken
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 g saffran
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl pistagemandel
  • 1 dl grovt hackad sötmandel

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Skrubba apelsinen i hett vatten och riv skalet. Tillsätt det tillsammans med saffran.
  4. Blanda de torra ingredienserna med grovt hackade sötmandlar och hela pistagemandlar och vänd ner detta i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100 grader.
  6. Skär längderna i sneda skivor och lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt.
  7. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna eftertorka.