Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranssill

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 saltsillfiléer, urvattnade eller 5-minuterssill
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1/4 purjolök
  • 1 äpple
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 g (1 paket) saffran
  • 1 krm kajennpeppar

Till garnering

  • dill

Tillbehör

  • dillkokt potatis
  • kokt ägghalvor

Så här gör du

  1. Om du använder saltsillfiléer saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
  2. Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
  3. Blanda gräddfil och majonnäs.
  4. Skölj och finstrimla purjolöken, skär äpplet i tärningar och lägg i.
  5. Skala och hacka vitlöken fint och lägg i.
  6. Rör i saffran och kajennpeppar.
  7. Vänd i sillbitarna.
  8. Garnera med dill.
  9. Servera gärna saffranssillen med dillkokt potatis och ägghalvor.