Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Saffranssemlor med apelsinfyllning


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken

  • Deg: Se klassiska semlor, uteslut kardemumman

  • + 1/2 g saffran

  • + 1/2 dl strösocker


Fyllning:


  • 200 g riven mandelmassa

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 apelsin, rivet skal

  • inkråm från bullarna

  • 1/2 dl mjölk


Garnera med:


  • 3-4 dl vispgrädde

  • 1 msk florsocker

  • 1/2 apelsin, rivet skal

  • florsocker


Så här gör du

  1. Gör degen som klassiska semlor, men uteslut kardemumman och tillsätt saffran och mer socker. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.

  2. Blanda riven mandelmassa, strösocker, apelsinskal, inkråm och mjölk till fyllningen. Fyll bullarna.

  3. Vispa grädden med florsocker och blanda med rivet apelsinskal. Spritsa eller klicka apelsingrädden på bullarna och sikta över florsocker.